Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη σφαγή στη Νιγηρία

Η σειρά των βομβιστικών επιθέσεων, στη Νιγηρία την παραμονή των Χριστουγέννων, κόστισε τη ζωή περίπου 35 ανθρώπων.

Τουλάχιστον εννιά εκρήξεις έπληξαν διάφορες περιοχές της πολιτείας Πλατό (σ.σ.: στο κεντρικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής) - με διαφορά μιάς ώρας η μία από την άλλη - τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου. Αξιωματούχος της αστυνομίας από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Τζος δήλωσε ότι "επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν" εκεί.

Τα MME στην Αμπούζα κάνουν λόγο γιά επανάληψη των συγκρούσεων, με θρησκευτικό υπόβαθρο, στην Τζος και σήμερα Κυριακή, με άγνωστο μέχρις ώρας απολογισμό. Ομως, ήδη αναφέρονται ένας νεκρός και "εμπρησμοί σε κτήρια" της πρωτεύουσας της κεντρικής πολιτείας.

"Μέτρα, ώστε τα Χριστούγεννα να μην εορταστούν"...

Μια έως σήμερα άγνωστη οργάνωση φέρεται να απείλησε ότι θα "έπαιρνε μέτρα", ώστε "να μην εορταστούν τα Χριστούγεννα στην πολιτεία", έγραψε επίσης o Τύπος. Εξάλλου έγραψε ότι η έρευνά, που αυτή έκαμε, κατέδειξε πως "η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία".

Τα επεισόδια βίας μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ανιμιστών, κατοίκων της εύφορης περιοχής, αλλά και μεταναστών από το βορρά, στοίχισαν ήδη τη ζωή πολλών δεκάδων, φέτος, στην αφρικανική αυτήν χώρα. Οι πολιτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι "ορισμένοι πολιτικοί μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτό το τεταμένο κλίμα", εν όψει των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.

Εκκληση από τον Πάπα

Με δεδομένο ότι πολλές εκκλησίες ήταν οι στόχοι αυτών των πολύνεκρων επεισοδίων, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' απηύθυνε σήμερα Κυριακή έκκληση οι επιθέσεις να σταματήσουν, καταδίκασε απερίφραστα τους δράστες τους, ενώ συλλυπήθηκε τους οικείους των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου