Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Οργάνωση αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τα πακέτα βόμβες στη Ρώμη

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οργάνωση αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τις αποστολές πακέτων-βομβών, την Πέμπτη, στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.
 
Το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA μεταδίδει ότι η αστυνομία βρήκε προκήρυξη σε ένα απ' τα σημεία όπου εστάλη βόμβα πακέτο. Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως το όνομα της οργάνωσης είναι Ανεπίσημη Ομοσπονδία Αναρχικών, ενώ η προκήρυξη αναφέρει πως η οργάνωση αποφάσισε να υψώσει τη φωνή της με λόγια και έργα. Πάντως οι ιταλικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα της προκήρυξης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις πιθανόν να συνδέονται με «πολύ βίαιες» αναρχικές ομάδες που έχουν εμφανιστεί επίσης στην Ισπανία και την Ελλάδα και που είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρώμη και τις χαρακτήρισε «αξιοθρήνητες πράξεις βίας».

Τα περιστατικά στη Ρώμη είναι παρόμοια με τη σειρά επιθέσεων με πακέτα-βόμβες που σημειώθηκε στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου και είχαν στόχους ηγέτες δυτικών χωρών και πρεσβείες. Ένας άνθρωπος είχε τραυματισθεί σε εκείνες τις επιθέσεις.

Οι βομβιστικές επιθέσεις της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν εν μέσω αυξημένων ανησυχιών στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μετά την πρόσφατη επίθεση αυτοκτονίας στην Στοκχόλμη και τις συλλήψεις 12 υπόπτων για τρομοκρατία στη Βρετανία.
voice of america

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου