Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δούκας κατά Πετσάλνικου για τα ομόλογα

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής εξαπολύει ο Πέτρος Δούκας αναφέροντας σε επιστολή του πως ο Πετσάλνικος θα προβεί σε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος αν ζητήσει την παραπομπή προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση.
 
Η σημερινή Βουλή δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα σημειώνει και εξηγεί αναλυτικά στην επιστολή του προς τον Πετσάλνικο τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε..................

Με έκπληξη ανέγνωσα το Πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την ‘Υπόθεση των Ομολόγων', το οποίο καταλήγει στην πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι δήθεν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τόσο του πρώην Υπουργού κ. Σάββα Τσιτουρίδη όσο και οι δικές μου.

Δεν θα ασχοληθώ στην Επιστολή μου αυτή με τα απίθανα και κατασκευασμένα ψεύδη και τα αυθαίρετα συμπεράσματα των βουλευτών της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προωθήσουν την προειλημμένη απόφαση για την συκοφαντική δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων. Απλά κατέδειξαν το και το πόσο άσχετοι και αδαείς ήταν για τα θέματα που κλήθηκαν να ερευνήσουν. Αλλά η θεσμική τους αυθαιρεσία ευτελίζει τον θεσμό των εξεταστικών επιτροπών και το Κοινοβούλιο.

Όμως, με έκπληξη διάβασα στις εφημερίδες πως εσείς προσωπικά προτίθεσθε να υπογράψετε Ημερήσια Διάταξη της Βουλής για την υπερψήφιση των προτεινόμενων παραπομπών!

Κύριε Πρόεδρε,

Τόσον εσείς όσο και όλα τα μέλη της Εξεταστικής οφείλετε να γνωρίζετε πως, πέραν των άλλων, η σημερινή Βουλή δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα.

Το άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος προστάζει πως «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη, ανάκριση, προανάκριση, ή προκαταρκτική εξέταση κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής Περιόδου που ξεκινά μετά την τέλεση του αδικήματος».

Τόσο η ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής, όσο και τυχόν σύστασή της, θα αποτελούσαν βάναυση και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, κατάχρηση της εξουσίας σας και παράβαση του καθήκοντός σας. Έχετε επομένως υποχρέωση να αρνηθείτε να θέσετε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση σε ψηφοφορία.

Η Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να μην σεβασθεί την αποσβεστική προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα και μάλιστα με μεγάλη χρονική διαφορά.

Όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου όχι μόνο δεν σέβονται, αλλά παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα, τι μάθημα δίνουν στον απλό πολίτη;

Επιπλέον, το να θέσετε πρώτα σε ψηφοφορία το υποθετικό ερώτημα αν ισχύει το άρθρο 86-3 του Συντάγματος, πριν από την ψηφοφορία για τις παραπομπές, θα αποτελούσε γελοιοποίηση και ακόμα πιο βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και κατάχρηση εξουσίας! Οι ξεκάθαρες διατάξεις του Συντάγματος δεν εξαρτώνται από την ερμηνεία που τους δίνουν οι περιστασιακές κομματικές πλειοψηφίες.

Και φυσικά θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί δεν ακολουθήθηκε ή ίδια παράνομη και καταχρηστική διαδικασία και κατά την ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Και όλα αυτά, παρά τις σχετικές ενστάσεις και επισημάνσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ότι είχε παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα.

Προφανώς διότι γνωρίζατε πως και η σύσταση της προανακριτικής ήταν παράνομη και τυχόν ψηφοφορία για την ισχύ του άρθρου 86-3 του Συντάγματος θα αποτελούσε εξ' ίσου έκνομη πράξη!
Και όχι μόνο αυτό. Όπως γνωρίζετε, η σύσταση μιας τέτοιας προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων, προσβάλλει την Δικαιοσύνη και παραβιάζει την συνταγματική νομιμότητα.
Συνιστά βάναυση επιχείρηση χειραγώγησης, καθυπόταξης ή και υποκατάστασης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Και τούτο γιατί, όπως γνωρίζετε, από τις έρευνες των αρμοδίων δικαστικών αρχών εδώ και πάνω από 3½ χρόνια, δεν προέκυψε καμία ανάμιξη και ευθύνη πολιτικού προσώπου.

Αν είχε προκύψει οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικού προσώπου, έστω και με απλή αναφορά εμπλοκής του, ο σχετικός φάκελος θα είχε διαβιβασθεί ‘αμελητί' στη Βουλή, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις!

Η Δικαιοσύνη έχει ολοκληρώσει την ευρύτατη έρευνά της, χωρίς εδώ και 3½ χρόνια να έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο ή άμεσο συνεργάτη υπουργού.
Παρά ταύτα, η Εξεταστική έκρινε ανεπαρκή την λειτουργία των δικαστικών λειτουργών και προσπαθεί να τους υποκαταστήσει και να τους εκβιάσει ώστε να αλλοιώσουν τα βουλεύματά τους σύμφωνα με τις κομματικές επιθυμίες κάποιων στο ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε πως, πέραν όλων των άλλων, η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αλλά και σε αυτή των Ομολόγων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση και του Συντάγματος και της Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελειωδών Ελευθεριών, και συγκεκριμένα του άρθρου 6 παρ.1 που κατοχυρώνει το δικαίωμα στη χρηστή απονομή της Δικαιοσύνης.

Αντιπαρέρχομαι το ότι πολιτικά πρόσωπα έκριναν τους πολιτικούς τους ‘αντιπάλους', χωρίς να εξασφαλίζεται το κριτήριο της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητάς τους.
[Τα ίδια πρόσωπα που υπέγραψαν και υπερψήφισαν την πρόταση για σύσταση της Εξεταστικής στην Ολομέλεια -έχοντας δηλαδή ήδη διατυπώσει την άποψή τους περί της δήθεν ‘παραβατικότητάς' μου και έχοντας ήδη απωλέσει το κριτήριο της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητάς τους - συμμετείχαν στην Εξεταστική,.

Και όχι μόνο. Τώρα τα ίδια πρόσωπα που ήδη διατύπωσαν άποψη στην Εξεταστική, καλούνται να κρίνουν και να υπερψηφίσουν στην Ολομέλεια την πρόταση για σύσταση της Προανακριτικής, στην οποία πάλι θα συμμετέχουν βουλευτές που θα έχουν ήδη εκφράσει άποψη!

Ειδικότερα, στην περίπτωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, επιτρέψατε την αλλαγή του‘κατηγορητηρίου' σε σχέση με εκείνο που είχε ψηφίσει η Βουλή για την σύσταση της ‘Προανακριτικής'.

Επιτρέψατε επίσης (και δεν επιχειρήσατε καν να αποτρέψετε) σε βουλευτές να ψηφίζουν με ‘επιστολική' ψήφο, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε την συζήτηση στην Ολομέλεια, ούτε την κατάρριψη των κατηγοριών, παραβιάζοντας ταυτόχρονα και την αρχή της μυστικότητας της ψηφοφορίας την οποία ρητά απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής.

Και όλα αυτά χωρίς να ακουστούν τα επιχειρήματά μου ως προς την αντίκρουση των κατηγοριών, παρά μόνο από μια μικρή μειοψηφία βουλευτών που ήταν παρόντες κατά την αγόρευσή μου!
Eπιπλέον, επιτρέψατε να προσμετρηθούν και να συναθροισθούν ψήφοι για διαφορετικά αδικήματα, με αποτέλεσμα η υπερψήφιση της παραπομπής να έχει βασισθεί σε πλασματική πλειοψηφία, παρά τις ενστάσεις του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν τις κομματικές και άλλες συναφείς σκοπιμότητες που παρέσυραν την Βουλή των Ελλήνων στη σπίλωση προσωπικοτήτων, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα θεμελειώδη ατομικά δικαιώματα που τους αναγνωρίζουν οι διεθνείς συμβάσεις.

Είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν, εν γνώσει του, να παραβεί το καθήκον του και να συμπράξει για μια ακόμη φορά σε τέτοιο βιασμό του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παρακαλώ να ενημερώσετε όλα τα μέλη της Έξεταστικής Επιτροπής και τους εκπροσώπους των Κομμάτων.
Με εκτίμηση»
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου