Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαμαράς υπέρ ευρωομολόγων, επιμήκυνσης

Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αποκάλεσε τον τελευταίο φίλο, λέγοντας ότι "εκφράζει με συνέπεια την ανάγκη αλληλεγγύης και συνοχής στην Ευρώπη". Σχολιάζοντας την πρότασή του για τα ευρωομόλογα, είπε ότι προσφέρει λύση για έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη και ασφάλεια.

Τάχθηκε αρχικώς υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ..........................

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετέφερε στον επικεφαλής του Eurogroup πως δεν μπορεί να συμφωνήσει με μέτρα περιοριστικής πολιτικής, τα οποία -όπως τόνισε- οδηγούν τους Έλληνες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Είπε ότι η επιμήκυνση του δανείου ήταν επιβεβλημένη, αφού οι αρχικές προβλέψεις δεν ήταν "ρεαλιστικές", ζήτησε όμως να μη συνδοευτεί από επιπλέον μέτρα.

Όσον αφορά στο μηχανισμό στήριξης, τόνισε ότι  θα πρέπει να αποκλείει ρυθμίσεις που θα στέλνουν τις αδύναμες χώρες εκτός αγορών.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εκφράσει την πρόθεση να στηρίξει τις κυβερνητικές θέσεις για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, την περασμένη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου