Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο χιονιάς «καθηλώνει» την Ευρώπη – 17χρονος νεκρός στη Βρετανία

Στο έλεος των ισχυρών χιονοπτώσεων παραμένει η βόρεια Ευρώπη, ένα 17χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στη Βρετανία.


Ο άτυχος νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε γλίστρησε στον παγωμένο δρόμο και έπεσε σε μια τάφρο. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια τους ώστε να μην κινδυνεύσουν, ενώ έγινε έκκληση σε έχουν έχουν ομάδα αίματος 0 αρνητικό να δώσου αίμα, καθώς τα νοσοκομεία ξεμένουν από αποθέματα!
Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στη Βρετανία, εκατοντάδες αυτοκίνητα έμειναν ακινητοποιημένα στη βορειοανατολική Γαλλία.
Η κατάσταση είναι εφιαλτική στη Βρετανία, όπου την Παρασκευή εκατοντάδες σχολεία δε λειτούργησαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. 800 σχολεία στην Ουαλία, 500 στη Σκωτία και 600 στη Βόρεια Ιρλανδία δεν άνοιξαν, την τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων. ................

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για τη χειρότερες καιρικές συνθήκες των τελευταίων 25 ετών στη Β. Ιρλανδία. Εξάλλου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις για ισχυρές χιονοπτώσεις.
Το... χειρότερο, όμως, είναι οι συγκοινωνίες, αεροπορικές και μη. Ο αυτοκινητόδρομος Α9 της Σκωτίας, όπως και άλλοι μικρότεροι επαρχιακοί δρόμοι έκλεισαν, τα δρομολόγια των τρένων έχουν καθυστερήσεις, ενώ δύσκολη είναι και η κατάσταση στα αεροδρόμια. Πτήσεις καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο του London City, του Νιουκάστλ, του Λούτον, του Μπέρμιγχαμ, του Έξετερ, του Ντέρι, του Μπέλφαστ.
Η Βρετανία δεν είναι η μόνη που πλήττεται από την κακοκαιρία. Στη Ρώμη το χιόνι έφτασε μέχρι στις ακτές της θάλασσας, στη Γαλλία χιλιάδες οδηγοί αναγκάστηκαν να μείνουν για ώρες ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου