Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Αφού έκοψαν τα 1.100 δέντρα στην είσοδο των Μεγάρων αποχώρησαν

Το εργοτάξιο ασφαλτομίγματος της εταιρείας «Ολυμπία Οδός», που είχε εγκατασταθεί εντελώς αυθαίρετα στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων τον περασμένο Μάιο, καταστρέφοντας ένα κατάφυτο πάρκο, με 1.100 δέντρα, τελικά ξηλώθηκε και απομακρύνθηκε την περασμένη Τρίτη.
 
Όμως, τα αποτελέσματα της αυθαιρεσίας παραμένουν! Η καταστροφή των δένδρων στον χώρο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, άφησε μια έκταση κρανίου τόπο. Η εταιρεία έχει την τυπική και ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσει την περιοχή στην προηγούμενή της μορφή. Ο Δήμος Μεγαρέων πρέπει άμεσα να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Να θυμίσουμε ότι η εγκατάσταση της απαράδεκτης αυτής ρυπογόνου δραστηριότητας στην είσοδο της πόλης είχε συναντήσει την άμεση αντίδραση και του Δήμου Μεγαρέων, που είχε αποκλείσει με δημόσια οχήματα το εργοτάξιο.

Είχε συναντήσει την πάνδημη δημόσια απαρέσκεια των πολιτών, τη δημόσια κατακραυγή από τον τοπικό τύπο και τα μπλογκ και την αντίδραση τοπικών συλλόγων που έκαναν σχετική καταγγελία στους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Η άμεση, επίμονη και ανυποχώρητη αυτή στάση έφερε θετικά αποτελέσματα! Ας το σημειώσουν αυτό και οι λίγοι μεμψίμοιροι που απαντούν με ένα «...δεν βαριέσαι, δεν γίνεται τίποτα...» για να κρύψουν τη δική τους αδράνεια και αδιαφορία, όποτε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, που απαιτεί δημόσια αντίδραση και κινητοποίηση.

Ας το σημειώσει και η νέα δημοτική διοίκηση η οποία οσονούπω παραλαμβάνει τα ηνία! «Η πραγματικότητα είναι εδώ και βοά: Τα Μέγαρα μπορούν να γίνουν καλύτερα, πιο όμορφα και πιο ανθρώπινα. Αρκεί να φροντίσουμε όλοι μας. Να το απαιτήσουμε! Το σπίτι μας δεν τελειώνει στην εξώπορτα. Είναι κι ο χώρος που βλέπουμε, που περπατάμε και αναπνέουμε.

Σπίτι μας είναι όλη η Μεγαρική γη και θάλασσα. Κληρονομιά που βρήκαμε και που θα αφήσουμε στα παιδιά μας! Δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους μας!» αναφέρουν στο vourkari.blogspot.com.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου