Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πλήρωσαν 1.000 δολλάρια ταξί για να πάνε από την Αγγλία στις Άλπεις για διακοπές

Μια επταμελής οικογένεια από την Αγγλία ήταν αποφασισμένη να κάνει τη χειμερινή της απόδραση πραγματικότητα ενάντια στο κύμα κακοκαιρίας που έχει σαρώσει τη χώρα.

Ήταν ίσως ο μόνος κερδισμένος από τα προβλήματα που προκάλεσε στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων οι σφοδρές χιονοπτώσεις. Ο λόγος για έναν οδηγό ταξί από το Σάουθαμπτον ο οποίος έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 δολάρια οδηγώντας 800 μίλια.

Ο Μπομπ Ράνσλει μετέφερε μια επταμελή οικογένεια από το σπίτι τους στο Χάμπσαϊρ στις Γαλλικές Άλπεις όπου είχαν προγραμματίσει μια χειμερινή εξόρμηση για να κάνουν σκι.

Η οικογένεια είχε μείνει εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο του Χίθροου καθώς η πτήση τους ακυρώθηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και ο πατέρας της οικογένειας, Πίτερ Λέλιοτ τηλεφώνησε σε σχετικό τμήμα υπεύθυνο για μεταφορές στο Σάουθαμπτον ζητώντας εάν υπήρχε κάποιος πρόθυμος οδηγός ταξί να τους εξυπηρετήσει για 1.000 δολάρια.

‘Έτσι,...................

 ο Ράνσλει δέχτηκε και μετά από 15 ώρες στο τιμόνι οδηγώντας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες σε δρόμους ιδιαιτέρως επικίνδυνους μετέφερε σώους τους επτά επιβάτες του.

Η 47 χρονη Ρεμπέκα Μπάτλερ ανέφερε φοβισμένη ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα που αναγκάστηκε να οδηγήσει και ο σύντροφό της για να τα βγάλουν πέρα.

Μάλιστα έφτασαν στις Άλπεις μόλις με έξι ώρες καθυστέρηση από τη πολυπόθητη πτήση που έχασαν.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός ταξί μετά από αυτό το ταξίδι κοιμήθηκε ένα βράδυ στο σαλέ της οικογενείας για να ανακτήσει δυνάμεις ώστε να γυρίσει πίσω.

"Δεν είχα πάει ποτέ στη Γαλλία και μου φάνηκε δύσκολο να οδηγώ στην αντίθετη μεριά του δρόμου. Αν και οι Γάλλοι φαίνονται αξιαγάπητοι άνθρωποι, δεν πιστεύω το ίδιο και για την οδήγησή τους" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου