Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οι Ιρλανδοί στους δρόμους κατά της λιτότητας

Πάνω από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τα μέτρα σκληρής λιτότητας που παίρνει η κυβέρνηση για να μπει στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. Έκτακτο Eurogroup αύριο για να οριστικοποιηθεί το πακέτο για την Ιρλανδία.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας που εκπροσωπεί 832.000 εργαζομένους. «Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν δικαιολογούνται ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά ούτε ηθικά. Θα αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου, Ντέιβιντ Μπεγκ.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός που κατήρτισε η κυβέρνηση Κόουεν προβλέπει περικοπές 4,5 δισ. ευρώ και φόρους 1,5 δισ. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το Δουβλίνο αναμένεται να λάβει πάνω από 85 δισ. με επιτόκιο 6,7% -σημαντικά υψηλότερο από αυτό που προβλέπει η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση, τις λεπτομέρειες θα καθορίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν αύριο στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου