Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ …….

 Γράφει η Ρούλα Τάκη

Μπορεί το γεγονός ότι σε ένα ανάπηρο κορίτσι  έκοψαν  το ΕΚΑΣ να μην ενδιαφέρει και πολλούς από εσάς, όμως θα σας αφηγηθώ τι έγινε χθες που πήγε ο αδερφός του κοριτσιού στο ΙΚΑ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Λοιπόν πήγε στις 9.00 πμ και για να έρθει η σειρά του πήρε νούμερο 385. Κάθισε μαζί με όλους τους άλλους και περίμενε , όμως είναι τυχαίο που όλοι οι άνθρωποι γύρω του, σημειωτέον οι περισσότεροι ηλικιωμένοι,  είχαν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή τους είχαν κόψει το ΕΚΑΣ.  ΄Ενας ένας πέρναγαν από το γκισέ, εξηγούσαν το πρόβλημα, άφηναν τα δικαιολογητικά και στην ερώτηση πότε θα πάρω το ΕΚΑΣ έπαιρναν την ανάλγητη απάντηση , μα κύριε ή κυρία μου θα εξετασθεί το θέμα και περίπου μετά από τέσσερεις με πέντε μήνες . Κάποιοι σχεδόν έκλαιγαν γιατί έλεγαν ότι με 400 ή 500 ευρώ σύνταξη δεν μπορούν να ζήσουν και τι θα απογίνουν. Δηλαδή ας βρεθεί κάποιος αρμόδιος να μου απαντήσει, όταν ο υπάλληλος βλέπει την φορολογική δήλωση ή την εκκαθάριση δεν ξέρει αν ο συνταξιούχος δικαιούται το........
 
ΕΚΑΣ? Γιατί η διαδικασία πρέπει να πάρει τέσσερεις  με πέντε μήνες.  Προκαλώ όλους εσάς που στο χθεσινό δημοσίευμα με κράξατε να πάτε στο ΙΚΑ να δείτε  με τα μάτια σας τι συμβαίνει. Γιατί προφανώς δεν έτυχε στην μάνα σας ή στον πατέρα σας ή σε κάποιον δικό σας κάτι τέτοιο και εύχομαι να μην σας τύχει. Όμως αν ήταν ένας δικός σας άνθρωπος δεν θα βγαίνατε από τα ρούχα σας? Και είναι τόσο τυχαίο που συμβαίνει αυτό σε χιλιάδες ανθρώπους ή μήπως το κράτος για κάποιο λόγο θέλει να εξοικονομήσει για την ώρα αυτά τα  χρήματα και να τα δώσει αργότερα? Το κράτος το ανάλγητο που την πέφτει σε όσους δεν μπορούν να αντιδράσουν, τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους. Το κράτος που δεν μπορεί να διαχωρίσει  την ήρα από το σιτάρι και την πληρώνουν όλοι.  
ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είστε γνώστης του τι  γίνεται με το ΕΚΑΣ ?  Και πείτε μου αν ήταν η μάνα σας ή ο πατέρας σας σε αυτή την θέση τι θα κάνατε?
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου