Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Περίεργα Πράματα...; Όχι ! Τυχαίο ; Δεν νομίζω ! Πολλοί βουλευτές του Πασόκ και της ΝΔ δεν θέλουν τα κόμματά τους να κερδίσουν Δήμους..

Κάθε φορά , λοιπόν , στις Δημοτικές και Περιφερειακές (πρώην Νομαρχιακές) εκλογές τα μεγάλα κόμματα - Πασόκ και ΝΔ - προκειμένου να εκδηλώσουν την προτίμησή τους και την κομματική στήριξη λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις γνώμες, εισηγήσεις και προτιμήσεις των τοπικών τους βουλευτών... Λογικό μου ακούγεται...

Από τον Έβρο ως την Κρήτη κι από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο οι τοπικοί βουλευτές "παίζουν" (και πιέζουν !) τα κόμματά τους να στηρίξουν τους υποψηφίους Δημάρχους που αυτοί επιθυμούν.. Ως εδώ όλα καλά λοιπόν.. Θα σκεφτεί κανείς ότι οι βουλευτές στηρίζουν υποψηφίους , έχοντας τη γνώση των τοπικών τους ιδιαιτεροτήτων.., που νομίζουν ή θεωρούν πως μπορούν να κερδίσουν το θώκο.. ΛΑΘΟΣ !

Τις περισσότερες φορές , οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων και κυρίως ως επί τω πλείστον , σε μεγαλύτερο βαθμό εκ των πραγμάτων , κυρίως οι "κυβερνητικοί" , προτείνουν στις Ηγεσίες των κομμάτων τους και στηρίζουν υποψήφιους που γνωρίζουν ότι είναι "καμμένα χαρτιά" ! Περίεργο ; Καθόλου.. Θα μου πείτε δεν το γνωρίζουν αυτό οι Ηγεσίες ; Φυσικά και ναι αλλά , το "γαϊτανάκι" έχει μακριά ουρά..

Οι προσωπικές φιλοδοξίες και άμυνες των εν ενεργεία βουλευτών (αίσθημα αυτοσυντήρησης) είναι που προκαλούν τις δολιοφθορές αυτές στα κόμματα , άλλοτε με κεκαλυμμένα σενάρια κι άλλοτε με ωμούς εκβιασμούς , με σκοπό να μην δημιουργείται στην εκλογική τους περιφέρεια "δεύτερος" ή "τρίτος" ή "άλλος" πόλος του κόμματός τους . Έτσι, πολλές φορές συμβαίνει το "παράξενο" το κόμμα να στηρίζει μια υποψηφιότητα και οι τοπικοί του βουλευτές υπογείως να στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα..

Προς τι όλη τούτη η ανάλυση για πολιτικές τακτικές (μικροπολιτική) ανθρώπων που είναι ήδη γνωστές ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) στην παρούσα φάση δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες . Λαμβανομένου , μάλιστα και , του γεγονότος ότι μεγάλη μερίδα Νεοδημοκρατών προσκείμενων στη Ντόρα έχουν λάβει γραμμή να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την Ηγεσία τους , η εκλογική μάχη για τον Πρόεδρο της είναι πολύπλευρη και πολυμέτωπη .

Αντωνάκη, έπρεπε να την αφήσεις να σου πατήσει το πόδι στην εκκλησία και να μη το κάνεις "θέμα".. Έτσι είναι το έθιμο.. τώρα σου είπε κατάμουτρα : "..παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω !" ..

Από την άλλη , γνωρίζοντας ότι η κατάσταση για την Κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη (άρχισαν τα "γιουχαϊσματα" στους δρόμους) πρέπει με κάθε τρόπο ο Πρωθυπουργός να επιλέξει εκείνους τους υποψηφίους που εγγυώνται "νικηφόρα" πορεία στις Δημοτικές . Σε αντίθετη περίπτωση , οι Δημοτικές θα εξελιχθούν σε "Δημοψήφισμα" κάτι που επιδιώκει ο Σαμαράς και απεύχεται ο Πρωθυπουργός.. 

Έτσι, λοιπόν, κυρ-Γιώργο (...κατά το "ο Γιώργος είναι πονηρός!") ΠΡΟΣΟΧΗ στους Κυβερνητικούς σου βουλευτές... "Ένα Αηδόνι, δεν φέρνει την Άνοιξη, ούτε η Χαρά αγνοείται.."   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου