Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εσβησε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο πεντάχρονος από την Ξάνθη

Ακόμη ένας θάνατος μικρού παιδιού, ύστερα από έναν Γολγοθά από νοσοκομείο σε νοσοκομείο...

Το προηγούμενο τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα πριν από δύο μήνες, με το βρέφος από την Κοζάνη που άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά ήταν ένα παιδί 5 ετών από τα Κιμμέρια της Ξάνθης, που ξεψύχησε στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Οι γιατροί έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δεν πρόλαβε, όμως, ούτε να μπει στο ασθενοφόρο. Οι συγγενείς του παιδιού ξέσπασαν στους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας, τους οποίους και χτύπησαν άγρια.

Το παιδί καταπλακώθηκε από μια συρόμενη μεταλλική καγκελόπορτα, μήκους 5 μ. περίπου και ύψους 2 μ., με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ άσχημα στο κεφάλι και στο στήθος. Οι συγγενείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου όμως δεν υπάρχει νευροχειρουργική κλινική. Οι πιο κοντινές νευροχειρουργικές κλινικές, στον Νομό Ξάνθης είναι είτε στο Νοσοκομείο της Καβάλας, είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καβάλας για να γίνει νευροχειρουργική εκτίμηση. Εκεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καβάλας, Παναγιώτη Ραφτόπουλο, έφτασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Στο ασθενοφόρο, το παιδί συνόδευαν χειρουργός και αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας το παιδί εξέτασε ο εφημερεύων νευροχειρουργός, ο οποίος, σημειώνει ο Π. Ραφτόπουλος, αν και είχε εφημερία ετοιμότητας, ήταν παρών. Εξέτασε το παιδί και διαπίστωσε ότι είχε υποστεί πολύ βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλάση πνευμόνων, και έκρινε ότι ο 5άχρονος έπρεπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ομως, σύμφωνα με τον Π. Ραφτόπουλο, η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης, μπήκε στο χειρουργείο, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα.

Στο μεταξύ, προσθέτει ο Π. Ραφτόπουλος, στο νοσοκομείο είχαν φτάσει αρκετοί συγγενείς του 5άχρονου. Μόλις ο αναισθησιολόγος και ο νευροχειρουργός είπαν στους γονείς ότι το παιδί κατέληξε, οι συγγενείς ξέσπασαν στους γιατρούς και τους χτύπησαν άγρια με γροθιές και κλοτσιές. Ο δε νευροχειρουργός χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, απ' όπου πήρε χθες εξιτήριο ώστε να πάει στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει, στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε για τον θάνατο του 5άχρονου ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Αρις Μπουσουλέγκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 2 μήνες μετά τον θάνατο του βρέφους από την Κοζάνη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η επείγουσα έρευνα που διέταξε το υπουργείο ακόμη δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου