Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αλβανία: Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπερίσα.

Οι ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην αλβανική τραπεζική αγορά, δεν έχουν πρόβλημα ρευστότητας, υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα και πρόσθεσε πως «φέτος η κεφαλαιοποίησή τους υπήρξε καλύτερη και από αυτή των μητρικών τραπεζών στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2009 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες στην Αλβανία αυξήθηκαν κατά 13,7%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε πως η αλβανική οικονομία αντιμετώπισε τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καλύτερα σε σχέση με άλλες οικονομίες χωρών της Ευρώπης.

Στη δραστηριοποίηση των ελληνικών τραπεζών στην Αλβανία αναφέρθηκε, πρόσφατα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αλβανίας, Άρντιαν Φουλάνι, ο οποίος διαβεβαίωσε για την ομαλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ελληνικών συμφερόντων, στην αλβανική τραπεζική αγορά.

Ο κ. Φουλάνι τόνισε πως η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών που έχουν παρουσία στην αλβανική τραπεζική αγορά καταγράφει αύξηση, όπως και το σύνολο των καταθέσεων σ’ αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου