Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κύμα παραπληροφόρησης για τον ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης

Η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης που προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Lazard για να της παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές δημιούργησε ένα κύμα παραπληροφόρησης στις αγορές.

Η εταιρεία Lazard έχει υπάρξει κατά το παρελθόν συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, και αυτός είναι ο λόγος που εκτιμάται ότι προτιμήθηκε και αυτή τη φορά.

"Η Lazard προσελήφθη για να συμβουλεύει τις ελληνικές αρχές", είπε ο εκπρόσωπος, που αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των συμβουλών.

Σύμφωνα όμως, με την ιστοσελίδα της τράπεζας, η Lazard ασχολείται αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως. Η Lazard παρείχε πρόσφατα συμβουλές στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους τους. Αυτή η εξειδίκευση της εταιρείας, είναι η αιτία που ξεκίνησε η νέα παραπληροφόρηση.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει τις φήμες.

"H Ελλάδα δεν έχει προσλάβει κανέναν σύμβουλο για αναδιάρθρωση του χρέους της και διατηρεί την δέσμευσή της για τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Reuters.

"Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους", τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Δεν έχει προσληφθεί κανένας για να μας συμβουλεύσει για αυτό". Το ίδιο επιβεβαίωσε και η εταιρεί: Δεν είναι υπό εξέταση η αναδιάρθτωση του χρέους.

Η επενδυτική τράπεζα Lazard συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας δεν είναι υπό εξέταση, είπε εκπρόσωπος της Lazard την Τρίτη.

"Η Lazard επιβεβαιώνει ότι προσελήφθη για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν υπήρξε ποτέ επιλογή υπό εξέταση", είπε ο εκπρόσωπος. Η τράπεζα είπε νωρίτερα ότι προσελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση για να της παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου