Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Καλή Επιτυχία...

Έφτασε η ημέρα των φίλων της Eurovision. Στις 10 απόψε το βράδυ αρχίζει ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, στον οποίο κυριαρχούν οι μπαλάντες, ενώ πολλές χώρες δείχνουν να ικανοποιούνται απλά με τη συμμετοχή τους, χωρίς να διεκδικούν διάκριση. Ίσως αυτό οφείλεται στην κακή ψυχολογία που προκαλεί η οικονομική κρίση που πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ίσως πάλι όλο και περισσότερες χώρες να συνειδητοποιούν ότι αυτό το "πανηγύρι" δεν έχει να τους προσφέρει κάτι σημαντικό, εκτός από κάποια ψυχαγωγικά δίωρα μέσω τηλεόρασης.....


Στο Όσλο, τα πάντα είναι έτοιμα για τον αποψινό τελικό. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22:00 με ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, ενώ ο Alexander Rybak -ο περσινός νικητής- θα μας τραγουδήσει το «Fairytale».

Οι τρεις παρουσιαστές θα μας καλησπερίσουν και θα δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της ψηφοφορίας (φέτος για πρώτη φορά ξεκινά από το πρώτο τραγούδι και ολοκληρώνεται περίπου 15 λεπτά μετά το τελευταίο).

Οι 25 χώρες που θα διαγωνισθούν στον τελικό της 55ης Eurovision είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρωσία, Πορτογαλία, Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία, Λευκωρωσία, Ισλανδία, Γεωργία, Ουκρανία,Τουρκία,Ισραήλ, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία, Δανία. Και βέβαια υπάρχουν και οι χώρες που περνούν στον τελικό απευθείας, οι οποίες είναι: Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Γερμανία.


Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου