Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Διευκρινήσεις Ντάουνερ για το θέμα κυριαρχίας και ιθαγένειας στην Κύπρο

Διευκρινιστική δήλωση Ντάουνερ για το θέμα της μιας κυριαρχίας και μιας ιθαγένειας.

Με γραπτή δήλωση του ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ επισημαίνει ότι «σε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, περιλαμβανομένου του ψηφίσματος 1251 (1999) και σε επόμενα ψηφίσματα, υπάρχει μια ξεκάθαρη αναφορά σε μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια''.

Ο κ. Ντάουνερ αναφέρει ότι η συμπλήρωση αυτή έχει σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας της απάντησής του σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ορθώς ο Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέδωσε συμπληρωματική, διευκρινιστική, γραπτή δήλωση.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι θα ήταν καλό ο κ. Ντάουνερ να έλεγε εξαρχής ότι η μία κυριαρχία, η μία ιθαγένεια και η μια διεθνής προσωπικότητα αποτελούν μέρος της επιδιωκόμενης λύσης, ώστε να αποφεύγονταν οποιεσδήποτε παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα επιθυμούσε να δημιουργήσει ο ίδιος κλίμα κακοπιστίας έναντι του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου