Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σε παράνομες εισαγωγές καυσίμων καταφεύγουν καταναλωτές

Από γειτονικές χώρες, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Παράνομες εισαγωγές καυσίμων από γειτονικές χώρες σε παραμεθόριες περιοχές καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης χιλιάδες οδηγοί περνάνε τα σύνορα και προμηθεύονται καύσιμα τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ όπου οι τιμές είναι χαμηλότερες. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, εκτός από τον από τον εφοδιασμό των οχημάτων τους, οι οδηγοί αγοράζουν ποσότητες καυσίμων που αποθηκεύουν σε μπιτόνια και τα μεταφέρουν στη χώρα μας.

«Οι ποσότητες αυτές μετά τη παράνομη εισαγωγή τους, δεν είναι καθόλου δύσκολο να διατεθούν στο παρεμπόριο. Το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις με συνέπεια την απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος και εισοδήματος για τους βενζινοπώλες. Πέρα από τους καθαυτό κινδύνους ατυχήματος που ενέχει μια παρόμοια πράξη για τους ίδιους τους παραβάτες, γίνεται παραβίαση των νόμων για την εισαγωγή και μεταφορά καυσίμων», τονίζει η ΟΒΕ και ζητά παρέμβαση του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου