Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Κατανοητές οι αντιδράσεις του κόσμου»

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στα οικονομικά μέτρα και στην προσπάθεια να διασωθεί η οικονομία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός από το Λίβανο, όπου μίλησε στο Αραβικό Οικονομικό Φόρουμ.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου είναι κατανοητές, αλλά χαρακτήρισε αναγκαία τα μέτρα.

«Είμαστε μια δημοκρατική και ανοιχτή χώρα, όπου ο λαός ελεύθερα, και δικαιολογημένα κατά την άποψή μου, διαμαρτύρεται για την οικονομική κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι επώδυνο. Το κατανοώ και ο ίδιος. Ξέρουμε ωστόσο ότι πρέπει να προχωρήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σωθεί η χώρα».

Σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για τα συνθήματα «Κλέφτες» που ακούστηκαν έξω από τη Βουλή, τα οποία ερμηνεύονται ως έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.

«Εκλεχθήκαμε ως νέα κυβέρνηση για να αλλάξουμε» ξεκίνησε να πει ο πρωθυπουργός, αλλά τον διέκοψε ο δημοσιογράφος λέγοντας «νέα κυβέρνηση αλλά παλιό κόμμα» και τότε ο κ. Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας «νέα κυβέρνηση και κόμμα που έχει ανανεωθεί».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόθεσή του για τομές και ανέφερε ότι ως αντιπολίτευση είχε επισημάνει τα προβλήματα του «πελατειακού πολιτικού συστήματος» και της αδιαφάνειας, ενώ τόνισε «είναι αποφασισμένος για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου