Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αποστολή 850 Αμερικανών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν

Η Ουάσινγκτον θα στείλει προσωρινά 850 επιπλέον στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν για να καλύψει ένα έλλειμμα εκπαιδευτών για τις αφγανικές δυνάμεις.

Η Ουάσιγκτον θα στείλει προσωρινά 850 επιπλέον στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν για να καλύψει ένα έλλειμμα εκπαιδευτών για τις αφγανικές δυνάμεις, ενώ οι ευρωπαίοι σύμμαχοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν τους εκπαιδευτές τους, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ενέκρινε την αποστολή 150 πεζοναυτών και ενός τάγματος του στρατού για μια αποστολή 90 έως 120 ημερών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του Τζεφ Μορέλ.

«Είναι ένα μεταβατικό εκστρατευτικό σώμα, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει στους συμμάχους λίγο περισσότερο χρόνο για να στείλουν τους υπόλοιπους από τους εκπαιδευτές τους», είπε.

Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει έτσι να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού και της αστυνομίας δεν θα αποδυναμωθούν έως ότου οι ευρωπαϊκές χώρες στείλουν στη χώρα τους εκπαιδευτές που έχουν αναλάβει τη δέσμευση να αναπτύξουν εκεί», εξήγησε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, προειδοποίησε ο κ. Μορέλ, «δεν είναι μια μακροπρόθεσμη απάντηση στο επίμονο πρόβλημα της έλλειψης των εκπαιδευτών». «Αυτή είναι μια προσωρινή λύση», τόνισε, ενώ το Πεντάγωνο έχει ζητήσει εδώ και μήνες περισσότερους εκπαιδευτές από τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ.

Η εκπαίδευση των Αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας θεωρείται πρωταρχικής σημασίας από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι βλέπουν μια διέξοδο για τις δικές τους ένοπλες δυνάμεις.

Ο στόχος που εγκρίθηκε από τη διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο είναι η διεθνής Δύναμη Αρωγής για στην Ασφάλεια (ISAF) υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, να μεταφέρει προοδευτικά στο στρατό και την αστυνομία της κυβέρνησης της Καμπούλ το έργο της διασφάλισης σε πρώτη γραμμή της ασφάλειας απέναντι στους Ταλιμπάν.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου