Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σύλληψη 22χρονης ως συνεργού σε ληστεία

Προσωρινά κρατούμενη η συνεργός του 34χρονου «πρωταγωνιστή» της αιματηρής ληστείας στον Εύοσμο.

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 22χρονη, φερόμενη ως συνεργός του 34χρονου ληστή που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, κατά την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, έξω από το κατάστημα «Lidl», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Η 22χρονη Λιθουανή, η οποία περίμενε τον δράστη μέσα σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με αναμμένη τη μηχανή, προκειμένου να διαφύγουν μετά την ένοπλη ληστεία στο σούπερ-μάρκετ, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδια του Ουκρανού φίλου της, με τον οποίο, όπως είπε, γνωρίστηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα «καλάσνικοφ», δύο χειροβομβίδες και τρία πιστόλια.

Η νεαρή αλλοδαπή διώκεται -μεταξύ άλλων- για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και σε ληστεία, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και παράνομη οπλοφορία.

Ο 34χρονος αναζητούνταν από τον Απρίλιο του 2009 από τις διωκτικές αρχές για τη δολοφονία του αστυφύλακα της ομάδας «Δέλτα» Σπύρου Θεοδώρου και τον τραυματισμό του συναδέλφου του, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, στην περιοχή Κυψέλη της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου