Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο Αντ. Σαμαράς

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί το θέμα της οικονομικής κρίσης, ζήτησε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε εκτάκτως σήμερα.Ο Α. Σαμαράς επεσήμανε πως είναι ώρες ευθύνης για όλους και ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε αποφάσεις, που θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον της.

«Περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή. Θα ήθελα να σας εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου», σημείωσε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος τόνισε, από πλευράς του, πως πράγματι η κατάσταση είναι δύσκολη και κρίσιμη και σημείωσε πως όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη.

Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί κι εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ευαισθησία στους αδύναμους που καλούνται τώρα να πληρώσουν.

Ο Κ. Παπούλιας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ο εκεί πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοινού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου