Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Αιματηρή ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες.

Αιματηρή ληστεία, με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες, σημειώθηκε σε σούπερ-μάρκετ, στην περιοχή του Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Ένοπλος εισέβαλε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ, στο κατάστημα, στο οποίο βρίσκονταν μόνο υπάλληλοι, καθώς είχε κλείσει, και άρπαξε από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από κάτοικο της περιοχής, που κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προέβησαν σε αποκλεισμό του χώρου, εγκλωβίζοντας τον ληστή, την ώρα που έβγαινε από το σούπερ-μάρκετ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Παρά τον τραυματισμό του, ο δράστης έκανε χρήση χειροβομβίδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 3 αστυνομικοί, από τα θραύσματα.

Ο τραυματισμένος ληστής διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και κατέληξε. Οι τρεις τραυματισμένοι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία συνέλαβε μία αλλοδαπή, συνεργό του δράστη, η οποία τον περίμενε μέσα σε ΙΧ, έξω από το σούπερ-μάρκετ. Μέσα στο αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 Καλάσνικοφ.

Η Αστυνομία εξετάζει με προσοχή την όλη υπόθεση, καθώς πληροφορίες φέρουν το νεκρό δράστη να εμπλέκεται στη δολοφονία του 30χρονου αστυνομικού, Σπύρου Θεοδώρου, που έγινε τον Απρίλιο του 2009, στην Κυψέλη.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου