Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τα γερμανικά ομόλογα χάνουν έναντι των αμερικανικών λόγω Ελλάδας

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων (bunds) αυξήθηκαν 0,24% έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών από τις 5 Απριλίου έως σήμερα και παρότι παραμένουν πιο ελκυστικά, η μείωση της διαφοράς αποδόσεων θεωρείται πιθανόν να συνεχισθεί σε βάρος των bunds εξαιτίας της πολιτικής της Γερμανίδας Καγκελαρίου και των ανειλημμένων δεσμεύσεων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέπονται βαθμιαία τα Bunds σε χαμένο στοίχημα και πολλοί να προβλέπουν το τέλος του υπέρ τους ράλι τιμών των τελευταίων 18 μηνών. Όπως δήλωσε η BlackRock Inc., ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο, δεν σκοπεύει να αγοράσει άλλα ομόλογα όσο διαρκεί η ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση.

Μάλιστα, η Ignis Asset Management πρόσθεσε πως στοιχηματίζει ότι τα bunds θα υστερήσουν έναντι αυτών των ΗΠΑ μετά τα 61 δισ δολ κεφαλαίων διάσωσης που αποφασίστηκε στις 11/4 πως προορίζονται για την Ελλάδα. "Το ράλι στα γερμανικά ομόλογα έχει τελειώσει" δήλωσε ο Stuart Thomson, χρηματομεσίτης της Ignis στη Γλασκώβη που διαχειρίζεται 100 δισ δολ. "Η Ελλάδα τελικά θα χρειαστεί να χρεοκοπήσει και οι ομολογιακές αποδόσεις θα απαιτηθεί να αυξηθούν καθώς η Γερμανία θα χρηματοδοτείται τα επόμενα 2-3 χρόνια".

Μετά από μία απόδοση τιμών τρεις φορές υψηλότερη αυτής των αμερικανικών μετά τις 15-9-08 όταν οι επενδυτές ευνοούσαν το χρέος εθνών με τα μικρότερα δημόσια ελλείμματα, η ψυχολογία έναντι των bunds αλλάζει καθώς πληθαίνουν οι φήμες πως το πακέτο βοήθειας θα είναι το πρώτο βήμα προς μία ενιαία δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου