Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Συνεργασία Ισπανίας - Βρετανίας για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες

Για τον επαναπατρισμό εκατοντάδων Βρετανών μέσω Ισπανίας, συνεργάζονται Λονδίνο και Μαδρίτη, που έχουν αποκλειστεί λόγω της ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, και ο Ισπανός ομόλογός του, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, συζήτησαν αυτήν την πιθανότητα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, την ώρα που στο Λονδίνο πραγματοποιείται συνάντηση υπουργών και επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κρίσης στις αερομεταφορές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν οι πτήσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το Λονδίνο να προσγειωθούν στην Ισπανία, της οποίας ο εναέριος χώρος είναι ανοικτός.


Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Βρετανίας (ABTA), περίπου 150.000 Βρετανοί δεν έχουν επιστρέψει στη χώρα τους, εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων στις αερομεταφορές εδώ και πέντε ημέρες.

Ανάμεσα στις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται είναι να αποπλεύσουν πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, για να μεταφέρουν από την Ισπανία τους Βρετανούς ταξιδιώτες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας, Άλαν Γουέστ.

Το ισπανικό ραδιόφωνο RNE, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε πως στη συμφωνία προβλέπεται οι επιβάτες από την Ασία, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική με προορισμό τη Βρετανία να μεταβούν στην Ισπανία αεροπορικώς και να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσω ξηράς ή θαλάσσης.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου