Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τα ξένα ΜΜΕ για την ελληνική οικονομία

Πολλά ήταν και σήμερα τα ξένα δημοσιεύματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Χωρίς «αιχμηρά» σχόλια κατά της χώρας μας και με τα περισσότερα άρθρα να τονίζουν την επιτακτική ανάγκη για βοήθεια το CNN σχολιάζει «Η Ελλάδα πληρώνει με επιπλέον περικοπές το τίμημα της χρεοκοπίας».

Το BBC, πιο ουδέτερο, αναφέρει «Οι Έλληνες ενημερώθηκαν για τα νέα σκληρά μέτρα».

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι «οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βοηθήσουν στην διάσωση της Ελλάδας, λέει η Γερμανία, την ώρα που οι συζητήσεις για την εξασφάλιση βοήθειας από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. βαίνουν προς ολοκλήρωση με τον όρο να γίνουν δρακόντειες μειώσεις στο budget. Επίσης, η ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα διευκολύνει τις κυβερνήσεις να πείσουν τους σκεπτικούς φορολογούμενους να σώσουν την Ελλάδα από την βαθιά κρίση».

«Διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ», τιτλοφορείται το άρθρο της LeMonde, που κάνει επίθεση σε Γιούνκερ, Τρισέ και Μπαρόζο ότι άφησαν την διαχείριση της υπόθεσης στο ΔΝΤ «τηρώντας μια παράξενη σιγή».

Τέλος, η γερμανική Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Σώστε το ευρώ, σώστε την Ευρώπη» συμβουλεύει την Γερμανία και την Γαλλία να συμπτύξουν ακόμα περισσότερο τις κοινές τους πολιτικές αν δεν θέλουν να χάσουν το νόμισμα τους και κατά συνέπεια και την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου