Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σε κρίση πανικού η χώρα ενώ αναμένεται συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Πανικό έχουν προκαλέσει στους πολίτες της χώρας τα μέτρα φτώχειας που έρχονται να δημιουργήσουν στρατιές νεόπλουτων Ελλήνων κατ΄ απαίτηση του ΔΝΤ, ενώ τα συνδικάτα προαναγγέλλουν ένα καυτό μήνα Μάιο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος άρχισαν ήδη τα παρατράγουδα και οι διαφωνίες. Σε αναμμένα κάρβουνα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με κορυφαίους υπουργούς, για την πορεία της διαβούλευσης με την τρόικα και τα νέα οικονομικά μέτρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται άτυπο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το πρωί μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή σε ερωτήσεις αρχηγών κομμάτων, προήδρευσε συσκέψεως της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης, Ευ. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Χ. Παμπούκης, Γ. Ραγκούσης και Λ. Κατσέλη.

Στη συνεδρίαση απέστειλε σημείωμα ο Α. Λοβέρδος, καθώς είχε φόρτο εργασίας, (βοούν την ίδια ώρα οι φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησής του) ενώ απών ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Στο μεταξύ ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν από τη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Παπούλια, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Αμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς

«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα καθορίσουν και το σήμερα και το αύριο της χώρας» είπε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση.Λόγω της επικείμενης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, στη ΝΔ αναβλήθηκαν δύο εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή και τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος στην Κομοτηνή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε η συνάντηση των αρχηγών να γίνει πριν από την ολοκλήρωση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.«Ο κ. Παπανδρέου θέλει τους Πολιτικούς Αρχηγούς 'ακροατές' -και στην καλύτερη περίπτωση 'σχολιαστές'- τετελεσμένων. Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε διάλογο ουσίας, γιατί θεωρεί ότι η εθνική συνεννόηση πρέπει να βασίζεται στη γνώση των αληθινών στοιχείων και όχι σε διαρροές και σε προαποφασισμένα»« είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου