Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Siemens : Κλήσεις σε μάρτυρες .

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση της Siemens, καθώς νέες κλήσεις στάλθηκαν από τους εφέτες ανακριτές σε μάρτυρες, ενώ ο τ. ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός ήδη ζήτησε (και έλαβε) προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί προσεχώς. Υπενθυμίζεται ότι για την εμπλοκή του Ν. Ζαγοριανού σε ποινικό επίπεδο έχει οριστεί (τον περασμένο Ιανουάριο) ο εφέτης ανακριτής κ. Χρ. Χασιώτης, προκειμένου να κριθούν οι ελεγχόμενες πράξεις ή παραλείψεις του σχετικά με τον χειρισμό του στην υπόθεση της Siemens.

Ο Ν. Ζαγοριανός εγκαλείται επειδή δεν παρέδωσε όπως όφειλε στους συνηγόρους των κατηγορουμένων το σύνολο της δικογραφίας. Η κύρια όμως κατηγορία σε βάρος του έχει σχέση με την μη έγκαιρη έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου, με αποτέλεσμα αυτός να διαφύγει στη Γερμανία και να παραγραφούν αδικήματα σε βάρος του. Η δίωξη σε βάρος του Ζαγοριανού αφορά στα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

- Υπενθυμίζεται ότι για τις 14 Απριλίου έχει προσδιοριστεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία θα αποφασίσει αν θα πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο τ. ανακριτής έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου