Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ, ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ... !


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ;

Το 2001 ζήσαμε όλοι μας συγκλονισμένοι το χτύπημα των δίδυμων πύργων από την Αλ Κάϊντα υπό το «κάλυμμα» της θρησκευτικής «εντολής» άνωθεν. Η επικάλυψη αυτή για ειδεχθείς και αποτροπιαστικές πράξεις, με τη διαβεβαίωση ότι ο θύτης γίνεται «μάρτυρας» του Θεού, φονταμενταλιστές, οδηγεί αναμφισβήτητα σε «ξεπεσμό» της θρησκείας στα μάτια του δυτικού κόσμου.
Από την άλλη, η Καθολική Εκκλησία κατηγορείται διαρκώς για εμπορευματοποίηση της πίστεως και σεξουαλικά σκάνδαλα παιδοφιλίας που απομακρύνουν και τον πιο καλόπιστο Καθολικό από κοντά της. Στο δε Ορθόδοξο Δόγμα δε λείπουν οι κατηγόριες και οι πράξεις των ηγητόρων ιεραρχών που αποξενώνουν τον πιστό από την Εκκλησία. Η θρησκεία, αν από παλιά χρησιμοποιείτο για κήρυξη πολέμων και ευθυνόταν για πολλά από τα δεινά της ανθρωπότητας, σήμερα περισσότερο από ποτέ και, λόγω της άμεσης πληροφόρησης από τα νέα μέσα και τις τεχνολογίες, γίνεται «επικίνδυνη» για την δημόσια και κοινωνική ειρήνη και αιτία δεινών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διαρκής και αυξανόμενη «προκλητικότητα» ενεργειών από ανθρώπους που προέρχονται, ανήκουν και εκπροσωπούν θρησκείες ή συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο στην κοινή γνώμη με τη θρησκευτικότητα και την εκκλησία οδηγεί, αναπόφευκτα, στην «αποδόμηση» των θρησκειών στο Συνειδητό του κόσμου. Και αυτή η αυξανόμενη κατάσταση έχει δύο δρόμους κατάληξης.. Ή θα καταργήσουμε τις «θρησκείες» απαγορεύοντας τες εντελώς ή θα προχωρήσουμε σε μία παγκόσμια θρησκεία ! Αυτή η προοπτική είναι μονόδρομος για τα υπάρχοντα δόγματα μακροπρόθεσμα, λαμβανομένων υπόψη τις προσπάθειες «αποδόμησης» των θρησκειών, όχι μόνον από τους «πολέμιούς» τους, αλλά δυστυχώς και κυρίως από τους ίδιους, αυτούς που εκπροσωπούν τα δόγματα.

(Μετά τι; Η παγκόσμια κυβέρνηση;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου