Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ρωσία: Παραμένει προτεραιότητα η κατασκευή του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παραμένει μία από τις ενεργειακές προτεραιότητες της Ρωσίας στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Νεστερένκο.

«Από την εποχή της υπογραφής, το 2007, από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα της τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας συνεργασίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού, η ρωσική πλευρά επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα επιβεβαίωνε επισήμως το ενδιαφέρον της για την ταχύτερη δυνατή έναρξη των πρακτικών εργασιών για την υλοποίηση του σχεδίου», σημείωσε ο κ. Νεστερένκο.

«Οι εταιρείες, που εξορύσσουν πετρέλαιο και το εξάγουν μέσω του συστήματος αγωγών της Κασπίας, αντιμετωπίζουν τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ως μία από τις σημαντικές διαδρομές για την εξαγωγή ενεργειακών πηγών στις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και κατέληξε: «Το διάστημα αυτό συνεχίζεται η διαμόρφωση του συγκεκριμένου σχήματος υλοποίησης αυτού του μεγάλου ενεργειακού σχεδίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου