Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ! ! !

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ! Εμείς φωνάζουμε τρεις μήνες τώρα : «..προσοχή στις αυτοκτονίες των ανέργων και των χρεωμένων!». Ας κάνουμε κάτι όλοι μας… !

Προχθές, όπως μετέδωσε γνωστή ιστοσελίδα και συζητήθηκε σήμερα σε μεσημεριανή εκπομπή, ένας ακόμη επιχειρηματίας αυτοκτόνησε στην Αθήνα λόγω χρεών. Η απονενοημένη αυτή πράξη του αυτόχειρα συντελέστηκε, όπως έγινε γνωστό, κάτω από την ισχυρή πίεση που ένιωθε λόγω των χρεών και των υποχρεώσεών του. Ο επιχειρηματίας, 42 ετών, ήταν πατέρας που άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και μια νέα γυναίκα χήρα.

Η ιστοσελίδα μας, εδώ και τρεις περίπου μήνες, σε συχνά άρθρα, ρεπορτάζ και έρευνες, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τις Αρχές και το Υπουργείο Εργασίας και να τους επιστήσει την προσοχή στα φαινόμενα των αυξημένων αυτοκτονιών στη χώρα μας λόγω οικονομικής ανέχειας, ανεργίας και χρεών. Δυστυχώς, μέχρι τώρα η Ελληνική Πολιτεία δεν επιδεικνύει την πρέπουσα προσοχή στο πρόβλημα αυτό, το οποίο τους επόμενους μήνες θα είναι πιο έντονο. Σήμερα, περίπου κάθε δεύτερη μέρα κάποιος άνθρωπος αυτοκτονεί στη χώρα μας λόγω φτώχειας και χρεών. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για μια Ευρωπαϊκή χώρα και μια πολιτισμένη πολιτεία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως, προείπαμε, τα φαινόμενα αυτά θα οξυνθούν στο άμεσο μέλλον καθώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, τους επόμενους μήνες, διαγράφεται ζοφερή. Κάνουμε έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία και τους αρμόδιους Υπουργούς να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα . Κάνουμε και επίκληση σε όλα τα Blogs να προωθήσουν το θέμα γιατί η φτώχεια και η δυστυχία χτυπά την πόρτα μας.. την πόρτα του διπλανού μας και δεν θα αργήσει να έλθει και σε εμάς.. Ας πιέσουμε, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.. !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου