Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Απειλητικό πακέτο προοριζόταν για τον Σίλβιο

Απειλητικό δέμα που προοριζόταν για τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε κοντά στο Μιλάνο, ενώ ένα δεύτερο παγιδευμένο δέμα ανεφλέγη το πρωί του Σαββάτου στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ταχυδρομικό υπάλληλο, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.

Ενας ογκώδης φάκελος που περιείχε απειλητική επιστολή προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι "θα τελειώσεις σαν ποντίκι" και προς άλλα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, καθώς και μια σφαίρα, βρέθηκαν το βράδυ στο ταχυδρομείο του Λινάτε, στα περίχωρα του Μιλάνου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επιστολή είχε ως παραλήπτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διεύθυνση της κατοικίας του στην περιοχή του Μιλάνου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Σύρτη της Λιβύης, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανώνυμη επιστολή περιείχε σκίτσα με ανθρώπινες φιγούρες κάτω από τις οποίες υπήρχαν τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ανάμεσά τους και του Ινιάτσιο Λα Ρούσα, υπουργού Αμυνας.

Το δέμα που ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου του Μιλάνου περιείχε επίσης απειλές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι. Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI).

«Υπήρχε στο δέμα ένα μικρό φύλλο χαρτιού με το εξής μήνυμα βιάζουν στα κέντρα υποδοχής αλλοδαπών, ο Μαρόνι είναι συνεργός», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η FAI είχε τοποθετήσει τον περασμένο Δεκέμβριο εμπρηστικό μηχανισμό σε διάδρομο του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου