Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Αλλάζει στάση τώρα η Μέρκελ :" Να πάτε στο ΔΝΤ ! ". ("..Να φύγετε! Να πάτε αλλού !") .

Αλλαγή στάσης επιλέγει η Γερμανίδα Καγκελάριος σήμερα, με την προτροπή να απευθυνθεί η χώρα μας στο ΔΝΤ αν χρειαστεί, μετά την άρνηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόϊμπλε να λάβει την "ευθύνη", έστω και διμερής, βοήθειας προς τη χώρα μας, κάνοντας επίκληση στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ! Μπροστά στο ενδεχόμενο πτώχευσης, δηλαδή "Στάσης Πληρωμών" , της Ελλάδας η Ε. Ε. προτείνει το εργαλείο των "διμερών" συμφωνιών δανεισμού καθώς, η Συνθήκη απαγορεύει, δια ροπάλου, την οποιαδήποτε βοήθεια σε κράτος μέλος. Αυτό, μάλλον, πρέπει να αλλάξει...
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Γαλλία, η οποία έχει "συμμαχία" 12 χωρών μελών, θέτει πια ανοιχτά θέματα "κοινοτικής αλληλεγγύης" και αλλαγής των ισχυουσών για τέτοιες περιπτώσεις, είναι βέβαιο ότι στην Ευρωπαϊκή φαρέτρα έχουν πέσει τα θέματα πραγματικής ολοκλήρωσης της Ένωσης. Η οπισθοδρόμηση των Γερμανών τους έχει απομονώσει στους κύκλους των Βρυξελλών και αναμένεται από καθαρά οικονομικά κριτήρια, οι όροι του παιχνιδιού, να μετατραπούν σε αμιγώς πολιτικοί. Κι αν αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει "Έλλειμμα", αυτό εντοπίζεται σε έλλειμμα Ηγετών και πολιτικών με όραμα. Εξαιρουμένων των κυρίων Σαρκοζί, που δείχνει να μιλά με όρους πολιτικούς, και του Έλληνα Πρωθυπουργού, που βάζει στο τραπέζι, εμμέσως θέματα που άπτονται της μελλοντικής υπόστασης της Ευρώπης, κανείς Ευρωπαίος πολιτικός δε λειτουργεί σήμερα με κριτήρια πολιτικά στην Ε. Ε. .

Έτσι, θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να αδράξει την ευκαιρία και να πιέσει, με κάθε δυνατό μέσο, τη διαπραγματευτική της ικανότητα. Η "φιλία" με τη Γερμανία θα έπρεπε να επανεξετασθεί, με δεδομένο ότι αποτελούμε τον καλύτερο πελάτη τους στα οπλικά συστήματα και να οριοθετηθούν νέα "πρέπει" και "θέλω". Η Γερμανία, η οποία λειτουργεί σήμερα σα τον "Νταβατζή" της Ευρώπης, έχει "ξεμπροστιαστεί" και οι σύμμαχοί της στην Ένωση μειώνονται! Αλλαγές έρχονται ραγδαίως και πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να το αντιληφθεί αυτό καλά.. για το καλό όλων μας.  Δε μπορεί, τελικά, η Γερμανία να μας λέγει κατάμουτρα : "..να φύγετε, να πάτε αλλού !", για έναν απλό λόγο.. Εμείς ήμαστε η "Ευρώπη" ( ο καταναλωτής ) !

Για την ιστορία η "Ευρώπη" συμμετέχει στη διάρθρωση των αποθεματικών κεφαλίων του ΔΝΤ με ποσοστό 35 %, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τη Γερμανική Εθνική συμμετοχή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου