Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Πίσω στην Αίγυπτο ο πρόεδρος Μουμπάρακ μετά την περιπέτεια της υγείας του

Δύο εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, 81 ετών, επιστρέφει το Σάββατο στη χώρα του.

Στις 6 ο Χ.Μουμπάρακ υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και ενός όγκου από το λεπτό έντερο. Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει «αναρρώσει πλήρως» αλλά θα χρειαστεί ακόμα δύο εβδομάδες ξεκούρασης πριν επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, ο Χόσνι Μουμπάρακ προσγειώνεται το απόγευμα στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου θα τον υποδεχτούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας του.

Ο Μουμπάρακ, πρόεδρος από το 1981, κοντεύει να συμπληρώσει τρεις δεκαετίες στην εξουσία και δεν έχει ακόμα αποκαλύψει αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2011.

Όπως σχολιάζει το BBC, η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι θέμα «ταμπού» στην Αίγυπτο και προκαλεί πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, καθώς δεν υπάρχει προφανής υποψήφιος για τη διαδοχή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου