Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ;


ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ… Μια «Ρώσικη» ρουλέτα Made in Greece !

«’Έχουμε βάλει το πιστόλι στο τραπέζι..!», αυτό είπε ο Παπανδρέου, αναμένοντας την «κοινοτική αλληλεγγύη», για πρώτη φορά στη συνάντησή του με τον Σαρκοζί… Αυτό τόνισε προχθές και ο Υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να καταδείξει περίτρανα ότι : «..να κύριοι, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε.. τώρα είναι η σειρά σας..!». Η πολυπόθητη «αλληλεγγύη», όμως, δεν έρχεται καθόσον ο γερμανικός «γάιδαρος» στύλωσε τα πόδια κι αρνείται να περπατήσει…
Αρνείται, σήμερα, η Γερμανία - η «ατμομηχανή» της Ευρώπης – να συνεχίσει να πληρώνει την «επιδοτούμενη» ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ειδικά, μετά και τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα . Το ουσιαστικό πρόβλημα της Ε. Ε. δεν αποτελεί η οικονομική κρίση, αυτή καθ’ εαυτή, αλλά το αν πραγματικά σήμερα υπάρχουν οι ηγέτες εκείνοι που θα πάνε βήματα παραπέρα την Ένωση όπως ο Κόλ, ο Μιτεράν και άλλοι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες. Υπό το φόβο, μάλιστα, να κληθεί η Γερμανία να «πληρώσει» τα ελλείμματα και άλλων χωρών μελών, η Μέρκελ μας δείχνει απροκάλυπτα πια την πόρτα εξόδου και την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Βέβαια, γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί ότι και στις δύο περιπτώσεις το Ευρώ αρχικά θα εξισωθεί με το δολάριο, ενώ τα χειρότερα σενάρια μιλούν και για μεγάλη κατρακύλα του Ευρωπαϊκού νομίσματος. Θα μπορούσε η Γερμανία να επιτρέψει κάτι τέτοιο; Φυσικά ναι! Εάν, μάλιστα, μαζί με τις Αμερικανικές Τράπεζες και τα κερδοσκοπικά Funds και η Deutsche Bank επένδυσε στην «υποτίμηση» του Ευρώ τότε, τα οφέλη της Γερμανίας μπορεί να είναι μεγαλύτερα από την «προστασία» που προσφέρει το «ισχυρό ευρώ» στη χώρα. Ήδη, η Γερμανία, λόγω της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα, έχει «απομονωθεί» περαιτέρω μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι αρχίζει να μετρά συμμάχους.

Από την άλλη καμία Ευρωπαϊκή χώρα μέλος δεν θέλει να αφήσει την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ ή να κηρύξει στάση πληρωμών, όχι μόνο για να μη βρεθεί και η ίδια στη θέση μας, ούτε καν βέβαια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά για να διαφυλάξουν τη Ζώνη του Ευρώ. Έτσι, το καλύτερο διαπραγματευτικό μας χαρτί, τούτη την ώρα, είναι η απειλή της προσφυγής στο ΔΝΤ.. Το πιστόλι μπήκε στο τραπέζι οπλισμένο κι ο πρώτος που «λάκισε» ήταν η Γερμανία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου