Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Εγκρίθηκε τελικά το νομοσχέδιο για την Υγεία στις ΗΠΑ .

Εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το πακέτο με τις τελικές αλλαγές στο ιστορικό νομοσχέδιο για τη μεταρύθμιση στο σύστημα δημόσιας υγείας που πέρασε μετά από επίπονες προσπάθειες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έβαλε τις τελευταίες πινελιές στη νομοθετική διαδικασία για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου, εγκρίνοντας, με ψήφους 220 έναντι 207, ένα συνοδευτικό πακέτο που θα κάνει οικονομικά περισσότερο ανεκτή την ασφάλιση, θα αυξήσει τη φορολογία στους πλουσίους προς όφελος του ασφαλιστικού και θα κλείσει κενά που υπήρχαν στην κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους.

Η Γερουσία είχε εγκρίνει νωρίτερα το πακέτο με ψήφους 56 έναντι 43. Μετά την έγκριση του πακέτου και από τη Βουλή, θα παραπεμφθεί για υπογραφεί στον πρόεδρο Ομπάμα.

«Επρόκειτο για μία κοινοβουλευτική μάχη που θα πρέπει να γραφεί στα βιβλία των ρεκόρ», δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, καθώς εδώ και ένα χρόνο γινόταν μία κοινοβουλευτική μάχη ανάμεσα σε ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου