Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

6.000 άνθρωποι στις λίστες αναμονής των προγραμμάτων μεθαδόνης

Έξι χιλιάδες αναμονές στις λίστες μεθαδόνης (πάνω από 4.700 μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και έξι χρόνια κατά μέσο όρο αναμονής για μια θέση σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα υποκατάστατων είναι η ζοφερή εικόνα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα.

Μια πρώτη ενημέρωση στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, έκανε η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τη νέα πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη.

Η κα Γεννηματά δήλωσε ότι παρελήφθησαν χρέη, κακοδιαχείριση, σπατάλη πόρων και Στις άμεσες προτεραιότητες έθεσε ως πρώτο τον διυπουργικό συντονισμό, με τον ΟΚΑΝΑ στρατηγείο, ταυτόχρονα με τη θέσπιση ενός εθνικού σχεδίου δράσης 5ετούς διάρκειας.

Ακόμη η υφυπουργός Υγείας έθεσε ως προτεραιότητες την κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών με μείωση της «λίστας της ντροπής», την ενεργοποίηση της απογευματινής λειτουργίας, τη συνταγογράφηση σταθεροποιημένων χρηστών και τη λειτουργία μονάδων μέσα στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά της η κ. Μαλλιώρη τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των θεραπευτικών προγραμμάτων υπό το συντονιστικό όργανο, ενώ τάχθηκε υπέρ της ανάγκης αποκέντρωσης των θεραπευτικών προγραμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου