Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

"Δεν είναι στις προθέσεις μας η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα !", όταν το λέει, όμως, αυτό ο Υπουργός..:Έλληνες να φοβάστε !

Νέα διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος αποδίδοντας τη σχετική φημολογία «σε κέντρα εκτός πολιτικής με επιρροές στον χώρο του Τύπου», δίχως να τα κατονομάσει. «Παρ΄ ότι το διαψεύδουμε κατηγορηματικά, γίνεται συζήτηση χωρίς να υπάρχει θέμα και χωρίς λόγο, που προκαλεί όμως θέμα» πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι θέμα κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα «δεν θέτει ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιτηρητές ούτε ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν».
Μάλιστα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι η περικοπή του λεγόμενου 14ου μισθού θα ήταν καταστρεπτική για το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς τα σχετικά επιδόματα-«δώρα» που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν στα Ταμεία 2 δισ. ευρώ ετησίως. Έτσι, όπως ξεκαθάρισε, τυχόν περικοπή του 14ου μισθού θα είχε ως αποτέλεσμα «να τιναχθεί στον αέρα το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Έτσι, όμως, λέγανε και για όλα τα άλλα και τελικά βρέθηκε ο Υπουργός "ξεκρέμαστος" να ψάχνεται να δει από πού του ήρθε! Αν κρίνουμε, επομένως, από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όταν διαβεβαιώνει - διαψεύδει ο Υπουργός για κάτι, το πράγμα είναι "επίφοβο" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου