Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.. ΣΥΝΕΧΕΙΑ..


«ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» , μέρος Β’

Να μου το θυμάστε, ότι έρχονται εξελίξεις, αν όχι από το Υπουργείο, σίγουρα από την Ε.Ε., στο θέμα του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανέργους και πολλοί που έμειναν στην «απ’ έξω» για γραφειοκρατικούς λόγους και αμάθειας, σε λίγο θα ενταχθούν στους δικαιούχους.

Όσοι, μάλιστα, προσήλθαν στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ στις 1,2,3 Νοεμβρίου του 2008 και τους ζητήθηκαν δικαιολογητικά για εγγραφή (φορολογική, ΑΜΑ ΙΚΑ, κτλ.) και δεν τα κατείχαν με αποτέλεσμα να εγγραφούν αργότερα, με συνέπεια για μία, δύο και τρεις μέρες να μη δικαιούνται το επίδομα, προσεχώς έρχονται αλλαγές. Στα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν φαίνονται οι σχετικές ημερομηνίες για κάθε έκαστο άνεργο (π.χ. 3 ή 4 του μηνός).

Οι κοινοτικές οδηγίες, που είναι σαφείς ακόμα και για τα «συμπληρωματικά» επιδόματα με τα οποία ασκείται κοινωνική πολιτική και πρόνοια, αναφέρουν ρητώς ότι σαν ημερομηνία ισχύος του αιτήματος του πολίτου θεωρείται η ημέρα που αυτός προσέρχεται στο φορέα και ζητεί ή θέτει το αίτημά του (εγγραφή). Στην Ελλάδα ελλείψει σοβαρής μηχανοργάνωσης συμβαίνει το εξής παράδοξο, να διεκπεραιώνει ο πολίτης τη δουλειά του δημοσίου.

Στους νέους δικαιούχους αναμένεται να εμπίπτουν περίπου δέκα με είκοσι χιλιάδες νέοι δικαιούχοι, που ούτως ή άλλως δικαιούνται το επίδομα απαρχής, αλλά αδικήθηκαν από την αδυναμία του κράτους κατά την εκτέλεση των υποχρεώσεών του. Μιλάμε, δηλαδή, για επιπλέον 4 με 8 εκ. ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, που ο οργανισμός αρνηθεί να καλύψει την υποχρέωσή του αυτή αναμένεται η «Ευρωπαϊκή Ράβδος» να πέμψει βαρέως.

Θέμα θα δημιουργηθεί και για όσους υπηρετούσαν την περίοδο εκείνη στον Ελληνικό Στρατό και απολύθηκαν την επίμαχη περίοδο, όπως ακριβώς ίσχυσε με τις προθεσμίες των απολυομένων του ιδιωτικού τομέα. Οι έφεδροι υπηρετούντες στο Στρατό θεωρούνται και είναι νομικά και ασφαλιστικά «εργαζόμενοι» στο Ελληνικό Δημόσιο… Η συνέχεια έπεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου