Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΫΛΑΝΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" !


ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !

Νέο σχέδιο νόμου ετοίμασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διαφθορά στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτικών που πλουτίζουν από την αδιαφάνεια που υπάρχει στο Ελληνικό Κράτος.

Τα πιο σημαντικά από τα μέτρα είναι τα παρακάτω :
-Ακόμα και σε περιπτώσεις παραγραφής η ποινικοποίηση του αδικήματος θα υφίσταται και οι καταχραστές θα τιμωρούνται,
-θα δημεύεται η περιουσία την οποία δε θα μπορούν να δικαιολογήσουν από το πόθεν έσχες αφού, τούτο αποδειχθεί,
-δίνονται κίνητρα σε δημοσίους υπαλλήλους να «καταδίδουν» τους επίορκους συναδέλφους τους ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι και οι ίδιοι ελεγχόμενοι,
-αποκτά το δικαίωμα ο Υπουργός να δίνει εντολή για έρευνα του πόθεν έσχες και των καταθέσεων των καταγγελλομένων, είτε υπάρχει καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη ή τον Υπουργό, είτε όχι.

Τα μέτρα αυτά που λαμβάνονται σε μια προσπάθεια να καταδείξουμε προς την Ευρώπη ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο πια τη διαφθορά στην Ελλάδα και ειδικά στους κόλπους της Κρατικής εξουσίας, μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση αν οι «επίορκοι» βρουν τρόπους, (παραθυράκια), όπως συνήθως γίνεται, για να ξεφεύγουν. Πάντως, ήδη η χώρα μας με έρευνες διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών θεωρείται η τέταρτη (4η) πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και η πρώτη (1η) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, η Ελλάδα δικαίως συγκαταλέγεται παγκοσμίως μαζί με χώρες όπως η Μποτσουάνα και η Ταϋλάνδη ενώ, είναι κάτω από τη Νιγηρία στην παγκόσμια κατάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου