Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ !

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ;

Θα ήταν απολύτως ψευδές να λέγαμε, κι ακόμα χειρότερα θα ήμασταν αφελείς να πιστεύαμε, ότι οι ισχυρές Ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Γερμανική δεν θα είχαν άμεσο ενδιαφέρον για την πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η Γερμανία, λοιπόν, η οποία αποτελεί τη λεγόμενη «ατμομηχανή» της Ευρώπης, δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να αφήσει τη χώρα μας να δημιουργήσει, δυσανάλογα μεγάλα, προβλήματα στην Ευρωζώνη.

Οι απώλειες που θα υποστούν οι ισχυρές οικονομίες της Ε. Ε. , Γερμανία-Γαλλία, θα είναι τεράστιες από μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης από κινδύνους που ελλοχεύουν από την αδυναμία αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας, (και όχι μόνον, ίδια προβλήματα έχουν η Ισπανία και Πορτογαλία).

Σε κάθε περίπτωση η Γερμανική Κυβέρνηση, πέρα από τις «κοινοτικές» υποχρεώσεις της, λόγω κοινοτικής αλληλεγγύης, απέναντι στην Ελλάδα, οφείλει από την κατοχή ακόμα, το λεγόμενο «κατοχικό δάνειο» που έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδας σε χρυσό και ανέρχεται σε 40 δις ευρώ περίπου σήμερα. Το δάνειο αυτό, που δεν έχει σχέση με τις κατοχικές αποζημιώσεις στα θύματα του πολέμου, δεν έχει γίνει ποτέ απαιτητό από καμία Ελληνική Κυβέρνηση λόγω της αδυναμίας των Ελλήνων Πρωθυπουργών να «αντιταχθούν» στη Δυτική φίλη Γερμανία.

Πάντως, αυτό που τόνισε εχθές και ο απερχόμενος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, γνωστός μας, κος Αλμούνια ήταν.. «..Ναι, να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι αυτή τη φορά απαιτούμε έργα, θέλουμε να δούμε προσπάθεια και Ναι, θα βοηθήσουμε !..».

Έτσι, λοιπόν, ακόμα κι αν δεχθούμε τελικά - πράγμα πιθανότατο – βοήθεια από τους Γερμανούς αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα «επαιτεί» ή να θεωρείται «κατάντια», όπως είδα σε κάποια blogs, αλλά τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη περίπτωση (βοήθεια από τη Γερμανία), η Ελλάδα άργησε πολύ να διεκδικήσει αυτά που της χρωστούν.

(Μήπως, υπάρχει κάποια «μυστική» συμφωνία «απ’ τα παλιά» για μη διεκδίκηση του χρέους αυτού της Γερμανίας προς την Ελλάδα με σκοπό την εισδοχή της χώρας το 1981 στην ΕΟΚ και όποτε χρειάζεται βοήθεια η Ελλάδα η Γερμανία να «συντρέχει»;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου