Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.. "πάρτε καλέ κύριε κάνα φάρμακο...!"

Μέχρι πριν από χρόνια ήξερα τους "άντρες με τα μαύρα" από την ομώνυμη ταινία.. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γνώρισα και τους "άντρες με το χαρτοφύλακα".


Μπαινοβγαίνουν μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και το ΙΚΑ με μεγάλη ευκολία.. Τους δέχονται οι γιατροί δίχως "ραντεβού" και πάντα με "ανοιχτές" αγκάλες.. Ναι! Είναι οι περίφημοι πλασιέ των φαρμακευτικών εταιρειών..! Οι ουσιαστικοί "Σύμβουλοι Επενδύσεων" των γιατρών.. Αυτοί που "παζαρεύουν", δίπλα στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία, τα ποσοστά δοσοληψιών τους με τους "ευ Αγγέλους" της Ιατρικής.


Είναι χειρότεροι από τα λεγόμενα "Κοράκια" των γραφείων κηδειών γιατί η παρουσία τους στα, πάσης φύσεως, δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα είναι διαρκής. Πουθενά στην Πολιτισμένη Ευρώπη, από την εμπειρία μου, Γερμανία - Γαλλία, δεν συνάντησα τόσο εξόφθαλμη "Συναλλαγή" μεταξύ γιατρών και εταιρειών. Αν το φαινόμενο αυτό συνέβαινε στη Γερμανία οι Αρχές θα "ξήλωναν απ' τα πλακάκια" το εκάστοτε Νοσοκομείο...


Γιατί τα γράφω τώρα αυτά;.. Δείτε πιο κάτω ότι υπάρχουν και άνθρωποι με Συνείδηση και Προσφορά, όπως οι Εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης..


Και σε τελική ΣΥΓΧΥΖΟΜΑΙ πάρα πολύ όταν τους αντικρίζω μέσα στα νοσοκομεία δίπλα στον πόνο και τη δυστυχία.. ΝΤΡΟΠΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου