Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ "ANTARTIS" από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό...!

Με το "ασφαλιστικό", τα 'φερε έτσι η ριμάδα η ζωή, που ασχολούμαι τα πέντε τελευταία χρόνια, από το 2005.. Για τη συνταξιοδοτική υπόθεση του πατέρα μου, που εδώ στην Ελλάδα γίνονται "τα όργια!".. Την υπόθεση αυτή την έστειλα, λοιπόν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κάποιες συνέπειες για μένα και την οικογένειά μου.. Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν ότι την "κοινωνικοποίησα" θίγοντας θέματα για τους αναπήρους, για τα οποία παράγοντες της ίδιας της ΕΣΑμεΑ μου είπαν ότι "ούτε αυτοί δεν τολμούν να θίξουν" !

Έτσι, το 2005 με κάλεσε στο τηλέφωνο ο σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής του τότε Υφυπουργού Κοινωνικής Πολιτικής, του πρώτου και μοναδικού της διακυβέρνησης της ΝΔ διότι κατόπιν οι εξουσίες αυτές εκχωρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό απευθείας στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, και μιλούσαμε επί 3 ώρες στο τηλέφωνο.. Δύο πράγματα συγκράτησα από τη συνομιλία αυτή.. Πρώτον, οι γενιές κάτω των σημερινών 50 άρηδων δεν πρόκειται να πάρουμε σύνταξη από την Ελλάδα και.. Δεύτερον, το σύστημα που ήθελε να εφαρμόσει στο ασφαλιστικό η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν το πάντρεμα του Αμερικανικού με το Ισπανικό.. Αυτά μου είχε πει.


Με πέντε χρόνια ενασχόλησης, τολμώ να πω ότι, έχω γίνει "ειδικός" και "ειδήμων" στο ασφαλιστικό για την Ελλάδα.. Έτσι, έχοντας τις γνώσεις, αλλά και το δικαίωμα από την "ανοιχτή διαβούλευση", πήρα το θάρρος και πρότεινα (με εκτενές E-mail), από αρχής της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την άποψή μου στην Κυβέρνηση και τον Έλληνα Πρωθυπουργό..


Ο Υπουργός Λοβέρδος, τις ειλικρινείς προσπάθειες, τη δύσκολη θέση και τις καλές προθέσεις του οποίου αναγνωρίζω, στην πορεία του "ανοικτού διαλόγου" με τους φορείς πρότεινε "άλλα" και διαβεβαίωνε για κάποια πράγματα που, από τις κοινοτικές οδηγίες και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δεν μπορούσαν "άλλο" να καθυστερήσουν..


Ορίστε, λοιπόν, κάποια από τα μέτρα που προτείναμε στον Πρωθυπουργό..


-Η "αύξηση" των γενικών ορίων ηλικίας,

-Η μη επιβολή "ασφαλιστικού φόρου",

-Ο άμεσος διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού από τον κλάδο υγείας και η υπαγωγή του τελευταίου στο ΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας,

-Η σταδιακή κατάργηση του ιατρικού τομέα του ΙΚΑ και η άμεση καθιέρωση του θεσμού του "οικογενειακού ιατρού" (κάτι το οποίο προσπάθησαν 4 Υπουργοί και τους "έφαγαν" τα συμφέροντα!),

-Η αναλογικότερη σύνταξη με ειδική πρόνοια για τους χαμηλοσυνταξιούχους,

-Το ευρύτερο "πάντρεμα" του Γερμανικού με το Σουηδικό ή το Ελληνικό μοντέλο (Γερμανικό συνταξιοδοτικό και Σουηδικό σύστημα υγείας).


Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα είναι αθλία και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες διαφθοράς, παράνομου πλουτισμού και εκμετάλλευσης. Πάντως, από μόνος του ο διαχωρισμός των κλάδων υγείας και συνταξιοδοτικού θα βοηθήσει αρκετά την ορθολογικοποίηση του συστήματος διότι, μέχρι τώρα "βγάζαμε" τα μάτια μας μόνοι μας...


Η απόφαση, προσωπικά, του Πρωθυπουργού να αναλάβει αυτός την ευθύνη και να επιβάλει τα αναγκαία αυτά μέτρα για το ασφαλιστικό μας εξέπληξε ευχάριστα..


(Όσοι νομίζανε ότι θα συνταξιοδοτούνται στα 45 και 50 τους χρόνια, τεμπελιάζοντας και τρώγοντας τις σάρκες των υπολοίπων, στο Δημόσιο επιτέλους, ήρθε η ώρα να δούνε τι θα πει ΔΟΥΛΕΙΑ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου