Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΒΑΤΟΠΕΔΙ-GATE.. Ο (ΠΡΟ)ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ !

«..Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση !», λέει στη Real News ο (Προ) Ηγούμενος Εφραίμ !

Αύριο Δευτέρα ξεκινά τις συνεδριάσεις της η Νέα Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή που συστήθηκε για το Βατοπέδι. Σε δηλώσεις του σε εφημερίδες ο πρώην Ηγούμενος της Μονής αναφέρει ότι θα μιλήσει, επιτέλους, για όλους και για όλα.

Θυμίζουμε, πάντως, ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν ξεκινά επί διακυβέρνησης Ν.Δ. αλλά έχει τις ρίζες του από πιο παλιά, από τις κυβερνήσεις ακόμα του Σημίτη. Η διαχρονική και διακομματική αυτή διαπλοκή σηματοδοτεί ότι οι «γνωριμίες» της Μονής ήταν Υψηλές.. Κύκλοι αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος και ειδικά τη Μονή έχουν επιδείξει και επιδεικνύουν διαχρονικά ο Πρίγκιπας της Αγγλίας Κάρολος και ο Ρώσος Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος κ. Β. Πούτιν.

Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη του σκανδάλου δεν ξεκίνησε το 2008 επί Ν.Δ. αλλά από το 2005 υπάρχουν σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας για το θέμα. Τότε, αρμόδιοι για το μεγαλύτερος μέρος των ανταλλαγών ήταν η Νομαρχία και η ΔΟΥ Ξάνθης. Στα πλαίσια αυτά έπρεπε να κληθούν και από την πρώτη Εξεταστική οι ρεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας που πρωτοδημοσίευσαν το θέμα καθώς και «αρμόδιοι» ιθύνοντες της Ξάνθης.

Για την αποκάλυψη της αλήθειας ευχόμαστε η Νέα Εξεταστική να καλέσει ΟΛΟΥΣ όσους γνωρίζουν και να μην «καταπιεί» πάλι το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου