Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ..ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ..

ΟΑΕΔ ΔΙΝΕΙ «ΚΟΥΠΟΝΙΑ» ΣΕ 250ΧΙΛ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ… ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ… ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ…ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ..

Με πολιτική απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου ο ΟΑΕΔ αρχίζει την εφαρμογή του μέτρου των «κουπονιών» σε 250 χιλ. ανέργους δικαιούχους. Μια πρόταση που σε δύσκολους καιρούς οικονομικής κρίσης, έστω και το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως που αρχικά θα λαμβάνουν οι άνεργοι και αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους σαν ένα «καταρχάς» θετικό μέτρο.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή θυμίζει έντονα τα κουπόνια που μοίραζαν στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα, όπου σε μια φάση οικονομικής κρίσης δεν είναι και ότι καλύτερο για την ψυχολογία των ανέργων. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν άνεργο..

Ήδη ακούγονται διάφορα για την εφαρμογή του μέτρου, πριν καν καλά – καλά αυτό εξαγγελθεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δικαιούχοι των κουπονιών αυτών είναι και τρόφιμοι νοσηλευτικών και ψυχιατρικών ιδιωτικών ιδρυμάτων με χρόνιες ασθένειες, άνεργοι, οι οποίοι διαμένουν στα ιδρύματα αυτά. Για την παραμονή τους, των ατόμων αυτών, στα ιδρύματα οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και η Πρόνοια καταβάλλουν αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως για έκαστον. Κάποιοι, πάλι, πληρώνουν και από την «τσέπη» τους τη διαμονή τους εκεί αφού ο χαρακτήρας των ιδρυμάτων είναι κερδοσκοπικός. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έγκυρες αυτές πληροφορίες κουπόνια έχουν δοθεί - αποσταλεί στα ιδρύματα αυτά για κάθε ένα δικαιούχο για να τα διαχειρισθούν «Αντ’ αυτών» .
Κάτι που σημαίνει ότι τα κουπόνια αυτά θα καλύπτουν πια μέρος των εξόδων σίτισης των ιδιωτικών αυτών ιδρυμάτων για τους ασθενείς τους, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα αυτά ήδη εισπράττονται αφού, συνυπολογίζονται στα κόστη διαβίωσης των ασθενών που πληρώνουν οι ασφαλιστικοί φορείς.

Το κουπόνι, που θα έπρεπε να έχει αυστηρά ατομικό χαρακτήρα, πριν καν εκδοθεί, λειτουργεί προς όφελος κάποιων… Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και επιχειρηματιών. Περισσότερες πληροφορίες οσονούπω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου